به گزارش آژانس خبری بین المللی فرحت،کوره داران خشت پخته که در حدود سه هزار کوره تولیدی در کل کابل وجود دارد،قسمت زیادی آن در ولسوالی ده سبز فعالیت میکند،و آنان از سقوط کار شان شاکی هستند.
در ساحات ولسوالی ده سبز تقریبا۷۵۰ کوره خشت پزی فعالیت میکند،که در هر کوره ۱۰۰ تا۱۱۰ نفر مصروف کار بار می باشد.و روزانه هر کوره تا ۳۰ هزار خشت پخته تولید میکند.
کوره داران به فرحت نیوز میگویند:که همه ساله فعالیت های شان از ۱۵ حوت آغاز می گردید ولی امسال تاحال تمام کوره خشت پزی غیر فعال است.
آنان دلیل غیر فعال بودن کوره های خشت پزی را رکود اقتصاد،نداشتن بازار فروش،بلند رفتن قیمت ذغال سنگ عنوان میکنند.
بگفته ی آنان،در سال های گذشته یک خشت پخته ۲ افغانی در بازار به فروش می رسید ولی حال هر خشت آن به سه و نیم افغانی در سر کوره تمام می شود.
دلیل دوم انرا،مالکان کوره ،عدم اقتصاد کافی شهروندان میداند،که بعد از سقوط کابل بدست طالبان تمام کارهای ساخت و ساز متوقف شده است.
در همین حال،نصیر احمد رشتیا رییس اتحادیه فابریکات تولیدی افغانستان در پاسخ به سوال فرحت «بعد از اقتدار طالبان در افغانستان چند فیصد فابریکات از فعالیت باز مانده است»؟
آقای رشتیا گفت:احصایه دقیق وجود ندارد،اما بنابر نبود بازار فروش به دلیل پاین بودن توان خرید مردم، کمبود برق و محدودیت های بانکی سبب مشکلات فراوان برای فابریکات تولیدی بعد از تغییر نظام سیاسی در این کشور شده است.
همچنان،سازمان ملل متحد در گزارشی تازه ی که چندی قبل منتشر کرد،از احتمال گسترش شدید فقر و گرسنگی در افغانستان خبر داده است.
و از جامعه جهانی خواست تا بدون در نظر گرفتن «دولت ناشناخته طالبان» برای مردم افغانستان کمکهای فوری در نظر بگیرد زیرا در غیر این صورت یک فاجعه بزرگ انسانی در این کشور رخ خواهد داد.
فوزیه صدیقی
فرحت نیوز