images.jpg۰۰۰۹خهتتا

عمران خان امریکا را متهم به دسیسه برای سقوط حکومتش کرد

به گزارش آژانس خبری بین المللی فرحت،نخست وزیر پاکستان پنجشنبه شب در سخنرانی زنده تلویزیونی خطاب به مردم کشورش از پیامدهای خطرناک مداخله خارجی و تهدید علیه یک حکومت منتخب در پاکستان پرده برداشت.

به گزارش پنجشنبه شب شبکه جیونیوز، «عمران‌خان» با حضور در برنامه زنده تلویزیونی خطاب به مردم این کشور گفت که روزهای آینده برای پاکستان بسیار سرنوشت ساز است زیرا کشور با تهدید خارجی و توطئه برای براندازی شخص اول مملکت روبرو است.

عمران‌خان که خود را از مخالفان سرسخت سیاست‌های جنگ طلبانه ایالات متحده در منطقه می شمارد، به سابقه کارشکنی آمریکا در اذعان به فداکاری‌های پاکستان در مبارزه با جنگ ناخواسته، پیامدهای ناامنی افغانستان و نتایج مرگبار حملات پهپادهای آمریکا در خاک پاکستان طی سال‌های گذشته پرداخت.

وی تاکید کرد: دولت فعلی پاکستان متعهد و مصمم به پیروی از سیاست مستقل خارجی است البته این دیدگاه هرگز به معنی مخالفت با یک کشور خاص و یا دشمن سازی نیست.

نخست وزیر پاکستان در لابه‌لای سخنانش پس از اشاره چندباره به سیاست‌های سختگیرانه واشنگتن علیه اسلام‌آباد، ناخواسته گفت:که اوایل ماه مارچ امسال آمریکا عصبانیت خود را درباره شخص اول مملکت یعنی نخست وزیر پاکستان اعلام کرد.

عمران‌خان فورا پس از اشاره به نام آمریکا جمله خود را اصلاح کرد و مجددا گفت: از یک کشور پیام تهدیدآمیزی دریافت کردیم که توسط سفیر ما در پایتخت آن کشور به وزارت خارجه پاکستان ابلاغ شد.

شبکه‌های خبری پاکستان همزمان گزارش دادند که عمران‌خان اول با آوردن نام آمریکا گفت:که این کشور پشت پرده توطئه علیه دولت منتخب و حمایت از طرح عدم اعتماد علیه نخست وزیر در مجلس پاکستان است، اما عمران‌خان مجددا گفت؛که یک کشور درپی برکنار شدن من از قدرت است.

براساس این گزارش، نخست وزیر پاکستان اعلام کرد که وی هرگز بر حاکمیت، استقلال و سیاست مستقل خارجی کشورش مصالحه نکرده و در برابر توطئه خارجی و همزمان تحرکات ضددولتی جناح مخالف در داخل مقاومت خواهد کرد.

وی هرگونه احتمال استعفای خود از منصب نخست وزیری را قاطعانه رد کرد و گفت: روز یکشنبه آینده مسیر و سرنوشت پاکستان تعیین خواهد شد البته در برابر توطئه‌ها ساکت نخواهم ماند.

خان در باره حمله های پهبادی ناتو به خاک پاکستان گفت: زمامداران وقت حتی یک کلمه هم علیه آن به زبان نیاوردند… حتی حامد کرزی که رئیس جمهور افغانستان بود که نیروهای آمریکایی در آن حضور داشتند، حملات هواپیماهای بدون سرنشین را محکوم می کرد، اما سیاستمداران ما نسبت به آن ابراز نگرانی نکردند.

کمیته امنیت ملی پاکستان در جلسه‌ای بدون افشای نام کشوری خاص، دخالت خارجی آن در امور داخلی و رفتار غیردیپلماتیک علیه دولت منتخب پاکستان را محکوم کرد.

دولت پاکستان قرار شد اعتراض شدید خود را با سفیر کشور مذکور در اسلام‌آباد مطرح و همچنین از طریق سفیر پاکستان در پایتخت آن کشور به مداخله خارجی مطابق با هنجارهای دیپلماتیک پاسخ دهد.

دومین جلسه بررسی طرح عدم اعتماد علیه نخست وزیر پاکستان دیروز با حضور نمایندگان جبهه مشترک اپوزیسیون در مجلس ملی برگزار شد و نایب رئیس مجلس پاکستان ادامه این جلسه را به روز یکشنبه موکول کرد و قرار شد ۱۴ حمل جلسه رای گیری برای عدم اعتماد علیه نخست وزیر منعقد شود.

به ۱۷۲ رای بخاطر برکناری عمران خان نیاز است اما مخالفین می گویند: ۱۹۹ نماینده پارلمان علیه عمران خان رای خواهند داد.

خلیل مینوی