BF563FCE-BBA3-4531-9C44-026960FFAB2C

قیلون های الکترونیکی در هند ممنوع شد

کابینه هند، واردات، تولید و فروش قیلون های الکترونیکی را ممنوع کرد. این خبر را وزیر مالیه هند با استناد به خطری که ویپینگ(vaping) برای صحت جوانان دارد اعلام کرد.

کابینه دولت هند، دستوری اضطراری طرح شده توسط وزارت صحت را تایید کرد که بر اساس آن مرتکبان بار اول تا یک سال زندانی می‌شوند و ۱۰۰ هزار روپیه کلدار هندی جریمه می‌پردازند.

هارش واردهان، وزیر صحت این کشور در توییتی گفته است داشتن قیلون های الکترونیکی و یا دستگاه‌های مشابه نیز جرم محسوب می‌شود و می‌تواند تا شش ماه زندان و ۵۰ هزار روپیه جریمه داشته باشد.

نیرمالا سیتارمان، وزیر مالیه هند روز چهارشنبه در کنفرانسی خبری در دهلی گفت این تصمیم به دلیل خطر روزافزون قیلون های الکترونیکی برای صحت جوانان هند گرفته شد.

خانم سیتارمان با استناد به منابعی نامشخص گفت به نظر می‌رسد قیلون های الکترونیکی تبدیل به «اعلامیه مد» شده‌اند.

او گفت: «گزارش‌ها می‌گوید احتمالا افرادی هستند که به استفاده از قیلون های الکترونیکی عادت می‌کنند صرفا برای اینکه «شیک به نظر می‌رسد».

ابتدا در ماه مه امسال یک نهاد دولتی گزارشی را که در آن ممنوعیت مصرف این نوع قیلون ها توصیه می‌شد منتشر کرد و گفت پژوهش‌ها در مورد تأثیرات مصرف قیلون های الکترونیکی و اینکه تضمین کند بی خطر هستند کافی نیست.

بر اساس مقاله شورای پژوهش های پزشکی هند ICMR قیلون های الکترونیکی نه تنها حاوی محلول‌های به شدت اعتیادآور نیکوتین دار هستند بلکه دیگر مواد بالقوه قابل تنفس و خطرناک از جمله مواد طعم دهنده و بخارکننده نیز دارند.

این شورا در گزارش خود به مطالعاتی که سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا (FDI)در مورد استعمال قیلون های الکترونیکی انجام داده و همچنین مرگ دست کم شش نفر در آمریکا که گفته می‌شود بر اثر بیماری‌های مرموز مربوط به قیلون های الکترونیکی بوده و به افزایش درخواست‌های ممنوعیت آن در سراسر دنیا منجر شده است، استناد می‌کند.

اندیپندنت نوشته است، منتقدان می‌گویند مقاله شورای پژوهش‌های پزشکی هند ICMRمنفعت‌های نسبی سیگارهای الکترونیکی بدون«تار» را نسبت به مصرف سیگار سنتی در نظر نگرفته است.

هفته گذشته، مرکز بهداشت عمومی انگلستان بیانیه‌ای منتشر کرد که می‌گفت «وِیپینگ کاملا بی خطر نیست ولی به مراتب نسبت به استعمال تنباکو ضرر کمتری دارد. هیچ شرایطی برای اینکه ادامه دادن به کشیدن سیگرت به سالم بودن شما کمک شود وجود ندارد مگر آنکه به قیلون الکترونیکی روی آورید».

قیلون الکترونیکی در بیشتر مناطق هند ممنوع شده است و ۱۶ ایالت قوانینی را بر ضد آن به تصویب رسانده‌اند.

یک انجمن صنعتی دولت را متهم کرده است که یک تصمیم اقتصادی را در پوشش سلامت عمومی ارائه می‌دهد.

پیش از ممنوعیت امروز، سامرات چودهری ، بنیانگذار انجمن مصرف کننده‌های قیلون های الکترونیکی هند گفت: « دولت ۲۸ درصد سهامITC که تولیدکننده اصلی سیگرت است را در دست دارد و این به آن معناست که مستقیم از خرید و فروش سیگرت سود می‌برد و در کنارش میلیون‌ها از مالیات سیگرت به دست می‌آورد».

خانم سیتارمان در اعلام این خبر به این موضوع اشاره کرد که «از قرار بیش از ۴۰۰ برند در بازار موجود است و هیچ یک در هند تولید نشده است».

در صورتی که دولت می‌خواهد ممنوعیت را دائمی کند باید حکمی را که روز چهارشنبه تایید شده است تبدیل به مصوبه‌ای کامل کند و آن را ظرف شش ماه به تصویب پارلمان برساند.

ولی از آنجایی که آقای مودی در انتخابات ماه مه با اکثریتی قابل توجه در مجلس عوام هند ( لوک سابا) برنده شد چالش خیلی بزرگی برای او نخواهد بود.

هند، ۱۰۶ میلیون مصرف کننده سیگرت از افراد بزرگسال دارد و پس از چین در رتبه دوم دنیا قرار می‌گیرد. از همین رو،بازاری سودآور برای شرکت‌هایی است که محصولات جدید ویپینگ تولید می‌کنند.

شرکت‌هایی چون دو کمپانی بزرگ آمریکایی فیلیپ موریس و جول. به گزارش خبرگزاری رویترز فیلیپ موریس قصد داشت دستگاه‌های موسوم به «گرم کردن بدون سوختن» را در هند عرضه کند و شرکت جول می‌خواست قیلون های الکترونیکی‌اش را وارد بازار کند و چندین مدیر ارشد را نیز در ماه‌های اخیر برای این منظور استخدام کرده بود.

هیچ یک از این شرکت‌ها به خبر ممنوعیت قیلون های الکترونیکی واکنش نشان نداده‌اند.

این نوشته برگردان فارسی از مقالات منتشر شده دیگری است و منعکس کننده دیدگاه هییت رهبری آژانس خبری فرحت نمی باشد.