218ED38E-F535-47D1-B85A-EAC9A63C02D6

طالبان تلفات افرادملکی قبل از لغو توافقنامه را پزیرفتند

از روی کار آمدن حکومت موقت تا کنون که حکومت جمهوری در افغانستان حاکمیت میکند،نزدیک به هژده سال میگذرد وآگاهان نظامی جنگ در افغانستان را جنگ تحمیل شده امریکایی ها بر افغانستان میداند ومیگویند در هژده سال گذشته سه رؤسای جمهور امریکا (بش، اوباما و ترامپ) استراتژی های جنگی شان را در افغانستان آزمودند،تبدیلی جنرالان، تغییر آمار نیروها، توطئه های استخباراتی و تبلیغاتی، فشارهای مذهبی و سیاسی و دیگر پلان های گوناگونی را عملی کردند، اما نتائج این تلاش های هژده ساله باز هم صفر است.

مقاومت طالبان دیگر هم شدت یافته، تلفات جانی و مصارف مالی آمریکای ها ونیروهای امنیتی افغان افزایش یافته و اعتبار سیاسی آمریکایی ها بیش از پیش صدمه دیده است.

هرگاه یک فارمول هژده سال مسلسل نتیجه نادرست می دهد، معنی آن اینست که بجای آن باید فارمول دیگری را بکار برد.

درین اواخر، رهبری سیاسی ایالات متحده امریکا به این نقطه متوجه شده بودند و ترامپ پس از ناکامی استراتژی خود راه مذاکرات و منطق را اختیار کرد.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان مسلح در این مورد توییت کرده است که،امارت اسلامی به رهبری ملا هییبت الله همواره به حل مسالمت آمیز معضل اصرار کرده و حتی در برابر تهاجم امریکایی ها نیز آماده مذاکرات با آنکشور بود، با اراده راستین وارد پروسه مذاکرات شد و هیئت موزون و با اعتباری را برای مذاکرات تعیین نمود و این پروسه را در ۹ ماه اخیر به گونه بسیار خوب تعقیب کرد.

در جریان ۹ ماه و پس از ۹ مرحله مذاکرات هرگاه متن توافقنامه نهایی شد، دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا اعلان کرد که این توافق برای او قابل قبول نیست و پروسه مذاکرات را متوقف ساخت.

آقای مجاهد افزوده است،اعضای برجسته اینگروه تمام توانایی خود را برای پایان جنگ و کامیابی مذاکرات به خرج داد و تا اخیر با کمال جدیت و صداقت این پروسه را به پیش برد، ازین ثابت می شود که طالبان واقعا به صلح متعهد است، اما بالمقابل چنانکه ملامتی آغاز جنگ و تهاجم نظامی به جهت امریکایی راجع است، مسئولیت دوام جنگ و خون ریزی نیز به دوش امریکایی ها خصوصا دونالد ترامپ است.

اما اینکه طالبان مسلح با چنین گفتار شان میخواهند چی بگوید معلوم نیست،اما اینگروه با انجام حملات گسترده تهاجمی،حملات انتحاری،جابجایی ماین های کنار جاده یی وترور های هدفمند همیشه از ملت افغانستان قربانی گرفته است نه از خارجی ها.

آقای مجاهد علاوه میکند،سازمان ها، افراد و رسانه هایی که از جنگ به حیث موضوع عاطفی استفاده می کنند، شعار بشر دوستی را بدرقه می کنند و همواره مسئولیت دوام جنگ و تلفات ملکی را بدوش گروه طالبان انداخته اند، پس ازین باید دونالد ترامپ را مسئول تمام بدبختی ها و زیان های جنگ بدانند.

زیرا تمام افغان ها و جامعه جهانی دیدند که نامبرده با چقدر بی پروایی امیدهای مردم افغانستان و امریکا در مورد پایان جنگ را لگدمال کرد و بر طولانی ترین جنگ تاریخ امریکا مهر دوام زد.

ازین معلوم میشود که در چندین سال از روی کار آمدن حکومت موقت وورشکست شدن حکومت طالبان تاکنون (قبل از رد توافق نامه صلح از سوی دونالد ترامپ)طالبان مسولیت تلفات ملکی را توسط جنگجویانشان می پزیرد.

آقای مجاهد با وجود برات دادن خود وافراد تحت امر شان بر چنین موضوعی اشاره میکند، سران طالبان با همه توان برای رفاه و آرامی ملت خود سعی نموده است و آنچه در توان داشت برای کامیابی پروسه مذاکرات انجام داد.

اما چون جهت مقابل، این پروسه را به گونه یکطرفه و بدون کدام دلیل واضح لغو اعلان کرد، معلوم است که آغاز کننده گان جنگ خواهان پایان جنگ نیستند. بناءً مسئولیت تداوم جنگ نیز بدوش آن هاست.

این درحالیست که یونانی در افغانستان گزارش جدید را منتشر کرده که نشان می دهد،آمار تلفات افراد ملکی در سه ماه نخست سال جاری میلادی نسبت به دوره زمانی مشابه سال گذشته در مجموع حدود ۲۳ درصد کاهش داشته است. بنا بر این یوناما در سه ماهه اول سال روان تعداد تلفات را ۱۷۷۳ غیر نظامی، یعنی ۵۸۱ کشته و ۱۱۹۲ زخمی ثبت کرده است. این کمترین تعداد تلفات در سه ماه نخست سال از سال ۲۰۱۳ به این سو است.

بر طبق گزارش یوناما دلیل کاهش رقم تلفات ملکی پیش از همه کاهش حملات انتحاری است. اینکه آیا دلیل این کاهش سخت بودن زمستان بوده یا تغییر استراتژی طالبان در جریان گفتگوهای صلح، هنوز روشن نیست.