3ACD5216-499A-4869-BA77-C70CDC9C21A0

مرکز نجومی ابوظبی روز گذشته موفق شد از انفجار ستاره در آسمان امارات عکس بگیرد

به گزارش آژانس خبری بین المللی فرحت،رصدخانه مهرهای نجومی مرکز بین المللی نجوم ابوظبی عصر دیروز «دوشنبه» موفق شد از انفجار ستاره ای از آسمان امارات که در پدیده ای به نام «نووا» رخ داده است عکسبرداری کند و نام ستاره در حال انفجار آن است.

U Sco که در صورت فلکی عقرب قرار دارد و در کهکشان راه شیری پس از ۶۴ هزار سال نوری قرار دارد و درخشندگی ستاره قبل از انفجار قدر ۱۸ بوده است، به این معنی که فقط از طریق تلسکوپ های بزرگ دیده می شد و از مکان های تاریک، اما پس از انفجار، روشنایی آن به شدت افزایش یافت تا اینکه به قدر ۸.۷ رسید و این بدان معنی است که اکنون با دوربین دوچشمی قابل مشاهده است.

انتظار می رود روشنایی آن کمی افزایش یابد تا به قدر ۸ برسد.

مهندس محمد شوکت عوده مدیر مرکز بین المللی نجوم با بیان اینکه انفجار دیروز دوشنبه ساعت ۵:۰۰ بعد از ظهر به وقت گرینویچ توسط یک ناظر ژاپنی کشف شده است، گفت: وی پس از انفجار از این ستاره عکسبرداری و رصد کرد و بلافاصله نتایج آن را ارسال کرد.

نظارت، به ویژه درخشندگی ستاره، به پایگاه داده جهانی،مشاهدات رصدخانه Seal اولین مشاهدات فتومتریک در جهان بود که به پایگاه داده این انفجار ستاره اضافه شد.

قابل ذکر است که این ستاره تقریباً هر ده سال یکبار شاهد انفجاری است که آخرین آن در سال 2010 و قبل از آن در سال 1999 بوده است و برخلاف انفجار ابرنواختر که منجر به محو شدن ستاره پس از انفجار می شود، انفجار نوا منجر نمی شود.

به محو شدن ستاره، بلکه انفجار فقط شامل قسمت های بیرونی ستاره می شود.

ستاره ای که انفجار مکرر دارد از دو ستاره تشکیل شده است که یکی از آنها کوتوله سفید است و ماده دائماً از ستاره دوم به ستاره کوتوله سفید منتقل می شود و این ماده روی سطح آن جمع می شود تا حرارت و فشار به نقطه برسد.

این جرقه یک انفجار هسته ای بزرگ را ایجاد می کند که باعث یک سری همجوشی های هسته ای می شود که به نوبه خود منجر به درخشندگی ناگهانی ستاره و پرتاب تکه هایی از ماده انباشته شده روی سطح ستاره سفید می شود.

مسافر

فرحت نیوز